Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
   

Adatkezelési tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

a Tudatosvasarlo.hu oldalon keresztül történő adatkezeléshez

A honlapon keresztül gyűjtött személyes adatok kezelője a http://webshop.tudatosvasarlo.hu oldalt fenntartó Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE).

Székhely: 1123 Budapest Győri út 6/b.

Iroda: 1114 Budapest Móricz Zs. körtér 3./A

E-mail: tve@tve.hu Honlap: http://webshop.tudatosvasarlo.hu

Telefon: +36 (1) 225 8136 Fax: +36 (1) 799 8187

A TVE az oldalon keresztül abban az esetben gyűjti és kezeli a személyes adataidat, ha

 

  1. A webshopon keresztül terméket rendelsz, vásárolsz
  2. Feliratkozol webshop Hírlevelére

Az adatok gyűjtése és kezelése a Te hozzájárulásoddal történik, kizárólag olyan személyes adatokat gyűjtünk és kezelünk, amit Te magad adtál meg nekünk.

 

  1. Megrendelés, vásárlás

Amikor megvásárolsz egy terméket a webshop.tudatosvasarlo.hu oldalon a Te önkéntes hozzájárulásod alapján tároljuk a vezeték- és keresztnevedet, az email címedet, postacímed, és számlázási címed. Emellett nyilvántartjuk a megrendelés, befizetés és szállítás dátumát, befizetett összeget.

Az adataidat kérésedre töröljük, amennyiben ez még a szolgáltatás ideje alatt történik, a hozzáférésed is megszűnhet. A számviteli bizonylatokat és azzal kapcsolatos adatokat azonban a számviteli törvény [2000. évi C. tv. 169. § (2)] értelmében a kiállítástól számított 8 évig meg kell őriznünk.

Az adatokat arra használjuk, hogy kapcsolatban maradjunk veled, kiállítsuk és megküldjük neked rendelési összesítőt, a vásárlást igazoló számlát, értesítsünk a szállításról, valamint hogy tájékoztassunk azokról az információkról és szolgáltatásokról, amelyek a vásárlással kapcsolatosak.

 

  1. Feliratkozás Hírlevélre

Amikor feliratkozol a Hírlevélre a TVE a Te önkéntes hozzájárulásod alapján tárolja a vezeték- és keresztnevedet, az email címedet.

Az adataidat kérésedre töröljük, a hírlevélről bármikor leiratkozhatsz, hozzájárulásod az adatkezeléshez bármikor visszavonhatod.

Az adatokat arra használjuk, hogy értesítsünk a legújabb termékekről, akciókról illetve a webshoppal kapcsolatos legfontosabb változásokról. Emellett értesítést küldünk számodra Hírlevéllel kapcsolatos technikai változásokról.

A megadott személyes adatokhoz a TVE munkatársai férhetnek hozzá a feladataik ellátása érdekében. Így például a megrendelések iktatással foglalkozó munkatársai az ügykezelés érdekében.

Adataidat csak a megrendelés teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges mértékben adjuk át 3. félnek (p. név, szállítási cím, telefonszám a szállítást végző vállalkozó számára)

Az adataidat nem adjuk tovább sem feldolgozásra, sem más célból, kivéve, ha erre jogszabály minket erre kötelez (pl. rendőrségi megkeresés nyomozáshoz).

A megadott személyes adatokat a EZIT KFT (1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.) által biztosított szervereken tároljuk.

 

Jogod van ahhoz, hogy tájékoztatást kérj a TVE-től

  • milyen személyes adatodat
  • milyen jogalapon,
  • milyen adatkezelési cél miatt,
  • milyen forrásból,
  • mennyi ideig kezeljük.
  • kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosítottunk hozzáférést.

Jogod van ahhoz, hogy helyesbítést kérj az adataidban.

Jogod van ahhoz, hogy kérd az adatait törlését, zárolását, megjelölését.

Jogod van ahhoz, hogy tiltakozz az ellen, hogy a személyes adatodat felhasználjuk közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljából

A megadott elérhetőségeken keresztül, írásban jutasd el számunkra kérésed, legfeljebb 30 napon belül teljesítjük, és erről értesítést küldünk. Ha bármilyen panaszod van, vedd fel velünk a kapcsolatot

Ha jogellenes adatkezelést tapasztalsz, polgári pert kezdeményezhetsz lakóhelyed szerinti törvényszék előtt (http://birosag.hu/torvenyszekek).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos kérdésben kérheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is (1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5. e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, http://www.naih.hu).

Adatkezelésünk összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.);
  • 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
  • 1997. évi CLV. törvény – a fogyasztóvédelemről (Fgytv.);
  • 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
  • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
  • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.),

 

TUDATOS VÁSÁRLÓK EGYESÜLETE

Budapest, 2018. november 12.